Bezoekronde koepelorganisaties is gestart

Deze zomer bezoeken adviseurs van de Stichting AVG voor Verenigingen veel koepelorganisaties om het gesprek aan te gaan over samenwerking.

Het is de visie van het bestuur van de Stichting AVG voor Verenigingen dat het onwenselijk is dat de directeuren en/of bestuurdersleden van verenigingen hoofdelijk aansprakelijk worden gesteld in de nieuwe wet. Dat brengt de verenigingen in problemen in een tijd dat het al lastig genoeg is om bestuursleden te vinden. Bovendien zijn de kosten van juristen die een vereniging zelf inschakelt behoorlijk hoog. En voor een gemiddelde vereniging zou dit zeker een onevenredig deel van de begroting bedragen. Door onze krachten te bundelen kun je de kosten voor implementatie van de wet minimaliseren.

Om dit op te lossen zijn een aantal verenigingen, verenigingsspecialisten en juristen bij elkaar gekomen en hebben ze een oplossing hiervoor bedacht. De oplossing is het opzetten van de Stichting AVG voor Verenigingen en creatie van het AVG-programma. Deze oplossing willen we via koepelorganisaties delen en daarvoor een samenwerking opzetten.

De samenwerking geeft koepelorganisaties toegang tot alle informatie over de wet, te verwachten ontwikkelingen, nieuws en praktijkcases, en zorgt ervoor dat jullie die kunnen delen met jullie leden. Wij leveren al het materiaal kant-en-klaar aan. Als jullie partner worden van onze Stichting AVG voor Verenigingen ontvangen al jullie leden een korting van 50% op de deelname vergoeding van het AVG-programma.

Mocht je interesse hebben dan kun je ons mailen of bellen op onderstaand nummer.

2017-07-13T11:38:04+00:00