Zorg dat alle software veilig en altijd up-to-date is!

Je bent verplicht om alle persoonsgegevens goed te beveiligen en je moet kunnen aantonen hoe je dit hebt gedaan. Dit geldt voor alle ICT-systemen die je gebruikt. Het betekent dat je verplicht alle software up-to-date moet houden. Dit doe je door het aanzetten van het automatisch ophalen en installeren van updates van de software. Zorg bovendien ook voor goede antivirussoftware en maak goede afspraken met al je softwareleveranciers. Ga na of zij voldoen aan de nieuwe wetgeving. Bij twijfel, schakel een AVG-professional in.

Extra aandacht bij wachtwoorden

Beveiliging betekent niet alleen automatische updates en antivirussoftware. Zorg dat alle medewerkers goede veilige wachtwoorden gebruiken en zet een wachtwoord op alles waarmee persoonsgegevens worden verwerkt! Zowel op de computer, laptop, mobiele telefoon of USB. Maar ook op je Excelbestanden. Wees er ook van bewust dat je niet overal hetzelfde wachtwoord gebruikt en verander regelmatig wachtwoorden. En pas op met het delen van wachtwoorden met collega’s.

avg voor verenigingen wist je dat

Over Stichting AVG voor Verenigingen
Stichting AVG voor Verenigingen is er voor en door verenigingen. Vanuit de verenigingswereld is het initiatief gestart en zijn de juiste experts samengebracht om een manier te vinden waardoor alle verenigingen in Nederland zo eenvoudig mogelijk aan de AVG-wet kunnen voldoen. Het resultaat is een (online) programma. Verenigingen worden hierbij stap voor stap door alle vereisten van de nieuwe privacywet geloodst, met een AVG-verklaring aan het eind.

Als vereniging kan je eenvoudig aan de slag. Meld je hier aan. Heb je interesse vanuit een koepelorganisatie? Lees dan hier hoe we samen alle verenigingen AVG-proof maken.

2018-02-16T08:50:36+00:00