Veel belangstelling voor AVG-kennis voor verenigingen

AVG-nieuws-6-sept verenigingen

25 mei 2018 is het zover. Dan gaat de AVG in. Dat het onderwerp hoog op de agenda staat bij verenigingen heeft de Stichting AVG voor Verenigingen woensdag 6 september goed gemerkt. De eerste informerende bijeenkomst voor koepelorganisaties was met 60 belangstellenden snel volgeboekt. Het gezelschap, met afgevaardigden vanuit meerdere sportbonden, beroepsorganisaties en brancheverenigingen luisterde aandachtig naar alle AVG-kennis die de non-profit organisatie deelde. Heb je de bijeenkomst gemist? 28 september is een extra kennissessie ingelast.

 

Namens de stichting vertelde Daan Hoogendijk over het ontstaan van de stichting – speciaal voor (en door) verenigingen opgericht – en wat de AVG nu precies betekent voor alle verenigingen, groot en klein. Wat wordt er verwacht en hoe is het behapbaar en betaalbaar voor iedereen? Maar bovenal ook, wat kunnen koepelorganisaties voor hun leden betekenen. Hoe breng je het belang van de AVG naar voren en hoe bied je praktische ondersteuning? Hier ligt de brug naar het AVG-programma voor verenigingen.

AVG vertaald voor verenigingen

De stichting helpt koepelorganisaties met gratis informatie en via de online nieuwsvoorziening. Alle ontwikkelingen worden gevolgd door juristen van de vereniging en vertaald naar de praktijk. Deze nieuwsvoorziening is te vinden op de site van de Stichting AVG voor Verenigingen. Daarnaast biedt de stichting een online stappenplan dat als praktisch hulpmiddel speciaal voor verenigingen ontwikkeld is.

Peter Moerkens liet namens de stichting zien hoe het AVG-programma met 15 onderdelen werkt en hoe elke vereniging er zelf mee aan de slag kan om aan de AVG te voldoen. Tevens was er ruim de gelegenheid voor detailvragen die door de aanwezige juristen van de stichting beantwoord werden. Deelnemers kregen in deze ochtend een goed beeld van wat je moet doen om AVG-proof te worden en de vertaling van de AVG voor verenigingen in het AVG-programma. Het programma werd door de zaal enthousiast ontvangen.

De stichting stimuleert en ondersteunt bovendien dat verenigingen met dezelfde specifieke vragen ervaringen met elkaar uitwisselen om er alles aan te doen om volledig AVG-proof te zijn volgend jaar.

Ben jij er de volgende keer bij?

Heb je de (gratis) bijeenkomst gemist? Schrijf je dan snel in voor de meeting op 28 september in Utrecht. Tip:  meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang nieuwe data en kennisartikelen automatisch in je mailbox (zie bovenaan de site). Andere vragen of verzoeken? Neem gerust contact met ons op.

 

2017-09-25T15:43:49+00:00